Diploma Eerste Hulp (DEH)


De opleiding Diploma Eerste Hulp (DEH) is voor iedereen die wil leren wat te doen bij een ongeval of thuis bij de kinderen. U leert in deze opleiding:

  • het benaderen van een slachtoffer
  • op de juiste manier alarmeren
  • beoordelen van letsels
  • juiste EHBO-vaardigheden toepassen bij onder andere bewustzijnsstoornissen, ademhalingsletsels, wonden, botbreuken etc.

De opleiding is voor iedereen vanaf 16 jaar. Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan is deelname ook mogelijk met toestemming van de ouders/voogd. Hiervoor vragen wij, gezamenlijk, schriftelijk instemming aan bij het bestuur van Het Oranje Kruis.

De opleiding wordt gegeven door een gediplomeerd docent met een ruime ervaring in het lesgeven en ervaring vanuit de praktijk. Tijdens de opleiding heeft de docent (meestal) hulp van een gevorderde EHBO’er, die hem/haar ondersteund tijdens de lessen.

De cursus beslaat zo’n 16-20 uur aan lessen, een examen, (zelf)studie van de theorie en handelingen. Het cursusmateriaal wordt u tijdens de eerste les uitgereikt.

Tijdens de les zullen wij vooral het benaderen van het slachtoffer oefenen en de bijbehorende handelingen; EHBO is nu eenmaal een “doe-vak”. Dit betekent dat u veel aan het oefenen zult zijn, op elkaar en op de oefenpop. Makkelijke kleding wordt dan ook geadviseerd.

Als u de cursus voltooid heeft, regelen wij voor u de aanvraag voor het examen en wanneer u geslaagd bent, ontvangt u het certificaat thuis gestuurd.

Bent u al in het bezit van het diploma? We kunnen ook de herhalingslessen voor u verzorgen.

Wilt u meer weten, een (vrijblijvende) offerte of wilt u (eventueel met uw collega’s) één van de opleidingen gaan volgen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via ons mobiele nummer +31 (6) – 83775908.